Στιγμιότυπα του Δαφνιά Μεσολογγίου

24 Απρ 2010

Λιγδοπούλες στο τηγάνι

recipe image
Περιγραφή συνταγής

Ένα παραδοσιακό πιάτο με τη νοστιμιά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.
Συστατικά συνταγής

  • 2 τσιπούρες (400 γρ. η κάθε μία)
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι ξύδι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
Οδηγίες συνταγής

Καθαρίζουμε τα ψάρια. Αλατίζουμε καλά μέσα στην κοιλιά και στο κεφάλι.
Αλευρώνουμε καλά και τινάζουμε να φύγει το παραπάνω αλεύρι.
Τηγανίζουμε τα ψάρια σε μεγάλο τηγάνι περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να κάνουν κρούστα.
Σβήνουμε με το ξύδι και τις σερβίρουμε με τη σάλτσα τους αφού πρώτα τη σουρώσουμε.

  • Διάρκεια: 20 λεπτά

Πρόταση για ποτό

Προτείνουμε για συνοδεία ένα ήπιου χαρακτήρα ούζο (38%), ή ένα λευκό ασύρτικο.

3 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Πρώτη μου επίσκεψη-ανάγνωση......εντυπωσιάσθηκα από το όμορφο μπλογκ σου με τα ορεκτικά καλοτηγανισμένα του ψαράκια!Ευχόμενος καλή όρεξη παρακαλώ να μου κάνετε τη χάρη με την παρέα σου να πιείτε ένα κρασάκι στην υγειά μου!Ευχαριστώ Σας...πείτε ότι είμαι παρών

Ἀχιλλεῦς είπε...

μμμμμμμ....
μας κάνεις να λιγουρευομαστε τωρα!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

καλώς σε βρήκα, τι παθαίνω μεσημεριάτικα έπεσα πάνω σε αγαπημένο ψαράκι, αλλά και λίγο χέλι ψημένο στα κάρβουνα θα ήταν ότι έπρεπε, μας έφερες το καλοκαίρι

Share/Bookmark

Αιτωλοακαρνανία

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας