Στιγμιότυπα του Δαφνιά Μεσολογγίου

25 Μαΐ 2010

Ν. Αιτωλοακαρνανίας: Rafting στον Εύηνο


Οι λάτρεις των νέων μορφών τουρισμού εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και αναζητούν όλο και περισσότερες προκλήσεις, με κοινό παρανομαστή, τη φύση. Η ιστορία, η παράδοση και ο αθλητισμός δίνουν το παρόν και εμείς είμαστε εκεί για να απολαύσουμε τα αμέτρητα προνόμια της ελληνικής επαρχίας.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΦΑΝΗΣ ΣΜΑΗΛΟΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

Αναμφίβολα το Χάνι Μπανιά στη Ναύπακτο αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό των ελλήνων παραθεριστών καθώς απέχει μόλις 2.5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας ενώ το βουνό και το ποτάμι προσφέρονται αντίστοιχα όλο το χρόνο για πληθώρα δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται από ανθρώπους που αγαπούν τη φύση και την περιπέτεια. H αυξανόμενη ζήτηση στον τομέα των υπαίθριων αθλημάτων οδήγησε στη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που ανταποκρίνονται πλήρως καλύπτοντας τις ανάγκες του πιο απαιτητικού επισκέπτη που αναζητά ποιότητα και προσιτές τιμές. Ο ποταμός Εύηνος, θεωρητικά ένα «εύκολο» ποτάμι 2ης βαθμίδος (της κλίμακας 1-5), ενδείκνυται για μια απολαυστική ασφαλή κατάβαση υπό την επίβλεψη έμπειρων οδηγών με 10θέσια φουσκωτά σκάφη ή ατομικά Καγιάκ.

Η διαδρομή ξεκινάει από τη γέφυρα του Πόρου και καταλήγει στο Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Canoe - Kayak, λίγο πριν τη γέφυρα του Μπανιά. Το ρεύμα του ποταμού είναι αυτό που καθορίζει την πορεία, ενώ τα κουπιά χρησιμοποιούνται κυρίως για διόρθωση πορείας και αποφυγή εμποδίων. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ισοθερμική ειδική στολή, αντιανεμικό τζάκετ, σωσίβιο, κράνος και αδιάβροχα παπούτσια τα οποία παρέχονται από τα εκάστοτε Πάρκα Αναψυχής. Οι εκπαιδευτές - οδηγοί πραγματοποιούν ασκήσεις πριν από την κατάβαση στην όχθη του ποταμού αναπαριστώντας την διαδικασία της, παρουσία των rafters που περιμένουν υπομονετικά να βραχούν. Η διάρκεια της κατάβασης στο ποτάμι εξαρτάται από τη στάθμη των υδάτων απ΄ όπου προκύπτει και η ροή. Η καλύτερη περίοδος για το Rafting είναι το Φθινόπωρο, ο Χειμώνας και η Άνοιξη. Η διαδρομή είναι ευχάριστη ενώ η αδρεναλίνη αυξομειώνεται ανάμεσα στα περάσματα του Εύηνου και τις αμέτρητες εκπλήξεις που αποκαλύπτει.


http://trans.kathimerini.gr/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Bookmark

Αιτωλοακαρνανία

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας