Στιγμιότυπα του Δαφνιά Μεσολογγίου

18 Ιουλ 2010

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου



Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί μέλισας.
Το καλό αυγοτάραχο έχει πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και αλμυρή και πικάντικη γεύση. Ειναι καπως λιπαρό και υποχωρεί ευγενικα. Οσο περνάει ο καιρός, ξηραίνεται και γίνεται όλο και πιο πικρό. Το κακό αυγοτάραχο είναι συνήθως σκουριασμένο στο χρώμα, σκληρό και στεγνό. Αν δεν γνωρίζετε, αποφύγετε να πάρετε ότι αυγοτάραχο βρείτε (πολλά εισάγονται από το εξωτερικό). Προτιμήστε το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, είναι πολύ καλό.
Για να το σερβίρουμε το κόβουμε σε φέτες, το καθαρίζουμε από το κερί, ή το παρουσιάζουμε ανοιγμένο ώστε να καταλάβουν οι καλεσμένοι μας ότι το κομμάτι με το κερί δεν το τρώμε.
Πίνεται σκέτο με τσιπουράκι.

http://greekcook.gr/syntages/aygotaraxo_mesologgiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Bookmark

Αιτωλοακαρνανία

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας

Follow by Email