Στιγμιότυπα του Δαφνιά Μεσολογγίου

1 Μαΐ 2011

Σύλλογος Ζευγαρακίου Μακρυνείας: Νέοι άνθρωποι που αγαπούν το τόπο τους



Τις περισσότερες φορές ισχύει ο κανόνας ότι οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή μας για να εργαστούν στην Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις με αποτέλεσμα λίγοι να μένουν πίσω ειδικά στα χωριά του διευρυμένου πλέον Δήμου Αγρινίου.
Σε κάποιες περιπτώσεις όμως όσοι παραμένουν στο τόπο καταγωγής τους, δεν παραμένουν άπραγοι αλλά επιλέγουν τη δραστηριοποίηση τους μέσα από τους τοπικούς συλλόγους με γνώμονα την αγάπη για το τόπο τους.
Μια πρόσφατη και χαρακτηριστική περίπτωση είναι το Ζευγαράκι Μακρυνείας, όπου ο τοπικός εκπολιτιστικός σύλλογος κινείται πλέον από νέους ανθρώπους, ηλικίας από 20-25 χρονών. Ο έτσι και αλλιώς δραστήριος σύλλογος τα τελευταία χρόνια έχει πολλά να επιδείξει:  Εκδηλώσεις, εκδρομές και χορευτικό τμήμα, το οποίο αποτελείται από 50 και πλέον άτομα και συμμετέχει σε διάφορα λαογραφικά δρώμενα ( Έξοδος Μεσολογγίου κα). Τα Σάββατα δε τα απογεύματα παραδίδονται μαθήματα χορού στο πρώην κοινοτικό γραφείο του χωριού.
Το τελευταίο δίμηνο ο σύλλογος πραγματοποίησε μια επιτυχημένη χοροεσπερίδα με 400 περίπου άτομα προσέλευση, ενώ τόλμησε και ένα αποκριάτικο νεανικό πάρτυ το οποίο είχε και αυτό επιτυχία στη Ματαράγκα δίνοντας αποκριάτικο τόνο και νυχτερινή ζωή σε μέρη πέρα από τα στενά όρια της πόλης μας. Αύριο προγραμματίζει μια περιβαλλοντική εκδρομή στο Τόρνο Ευρυτανίας ενώ το καλοκαίρι σχεδιάζει εκδήλωση σε μια τοποθεσία πάνω από το Ζευγαράκι με θέα όλη τη λίμνη Τριχωνίδα.
Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από Βάσω Σακαρέλου ( Πρόεδρος), Κατσαρός Παναγιώτης( Αντιπρόεδρος), Πολυχρόνη Μερόπη ( Γραμματέας),Αγλαία-Μαρία Ζητίμου ( Ταμίας), Παντελής Βαγενάς ενώ οι κυρίες Γιαννοπούλου Αρτεμισία και Μεταξούλη Ελένη παλιά μέλη του συλλόγου με προσφορά συνεπικουρούν τη προσπάθεια των νέων μελών του ΔΣ του συλλόγου.
Ο σύλλογος διαθέτει τη δική του ιστοσελίδα στο facebookhttp://www.agrinionews.gr/?p=4556

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share/Bookmark

Αιτωλοακαρνανία

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας